Gaan McLaren en Honda opnieuw samenwerken?: “Ze zijn in gesprek”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Het McLaren F1 team en Honda zouden verkennende gesprekken voeren rond een mogelijke nieuwe samenwerking vanaf 2026.

Eind de jaren tachtig en begin de jaren negentig waren McLaren en Honda samen erg succesvol in de Formule 1. In 2015 probeerden ze die mooie periode opnieuw te beleven maar de hernieuwde samenwerking draaide op een fiasco uit, waarna de samenwerking werd stopgezet.

Honda begon een samenwerking met achtereenvolgens AlphaTauri en Red Bull en die bleek een veel groter succes te zijn. Toch zal ook aan die samenwerking in 2025 een einde komen want vanaf dan zal Red Bull met Ford samenwerken.

Uit een mededeling van de FIA blijkt echter dat ook Honda zich kandidaat heeft gesteld om vanaf 2026 binnen het nieuwe motorreglement motorleverancier te zijn. De vraag is echter met wie Honda zou gaan samenwerken.

Naar aanleiding daarvan waren er al speculaties dat Honda mogelijk met één of meerdere nieuwe F1-teams zou kunnen samenwerken, of zelfs met een eigen fabrieksteam zou kunnen terugkeren. Volgens ‘The Race’ zijn er echter zeer vroege en verkennende gesprekken bezig tussen McLaren en Honda.

En zo zou plots kunnen gebeuren wat na de pijnlijke scheiding van enkele jaren geleden ondenkbaar bleek te zijn: McLaren en Honda die opnieuw samenwerken, al is het nog lang zo ver niet …