Fernando Alonso: “Veel rijders kunnen in de Mercedes F1-bolide kampioen worden”

Fernando Alonso maakt volgend jaar zijn comeback in de Formule 1 en gelooft dat een derde wereldtitel behalen mogelijk is. Alonso beseft echter als geen ander dat een competitieve wagen daarvoor enorm belangrijk is.


Aan zijn fysieke conditie zal het niet liggen wanneer zijn F1-comeback geen succes wordt, zo laat Alonso weten tegenover het Spaanse ‘Marca’. Uit recente testen zou gebleken zijn dat hij immers nog steeds topfit is.

“Psychofysische tests tonen dat ik nog steeds zo fit ben als dat ik in 2010 was,” aldus Alonso die met zijn 39 jaar bijna twee keer zo oud is als andere rijders die volgend jaar op de F1-startgrid zullen staan.

“Ik heb de manier waarop ik rijd geanalyseerd om eventuele fouten te corrigeren, mijn snelheid is intact gebleven en mijn ervaringen in Le Mans en de IndyCar zijn zeer nuttig geweest.”

2021 wordt door Alonso nog als een overgangsjaar beschouwd, zeker met de ingrijpende reglementswijzigingen in het achterhoofd die voor 2022 gepland staan.

“Renault heeft dit jaar drie podiumplaatsen behaald, dat wil ik graag verbeteren,” blikt Alonso vooruit naar volgend jaar. “Ik denk echter dat we het talent, de fabriek en de ambitie hebben om voor de wereldtitel te strijden.”

De grote vraag is uiteraard wanneer Alpine, de nieuwe naam van het Renault F1 team, de strijd met Mercedes zal kunnen aangaan.

“Hopelijk kunnen we snel met Lewis de strijd aangaan. Dat zal volgend jaar echter nog niet het geval zijn.”

Volgens Alonso is het duidelijk dat Mercedes de snelste wagen heeft, maar betekent dat nog niet dat de dominantie van Mercedes afbreuk doet aan de prestaties van Lewis Hamilton.

“Ik denk dat veel rijders met de Mercedes F1-bolide races en kampioenschappen kunnen winnen. Dat betekent nog niets slechts over Lewis. Wanneer je die kans krijgt dan moet je zien te presteren en Lewis doet het beter dan eender wie. Dat is zijn echte waarde,” besloot Alonso.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022