Fernando Alonso verandert zijn naam op officiële deelnemerslijst F1-seizoen 2023

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De FIA heet de deelnemerslijst voor het F1-seizoen 2023 bekendgemaakt en daarop valt iets op. Fernando Alonso heeft zijn naam veranderd.

In 2001 debuteerde Fernando Alonso in de Formule 1 en jarenlang reed hij onder die naam maar komend seizoen verandert dat. Fernando Alonso heeft zijn naam laten aanpassen op de deelnemerslijst voor het F1-seizoen 2023. Daarop staat de tweevoudig F1-kampioen immers als Fernando Alonso Diaz.

In Spanje is het gebruikelijk dat je als kind de naam van de vader en de moeder krijgt. Fernando Alonso Diaz is dus al langer de officiële naam van Alonso maar in de Formule 1 beperkte Alonso zich steeds tot de achternaam Alonso, tot nu dus.

Door ‘Diaz’ toe te voegen aan zijn naam wil de tweevoudig F1-kampioen de band met zijn familie verder aanhalen en benadrukken. Of wij er als F1-fan komend seizoen veel van zullen merken is echter maar de vraag. De afkorting met drie letters tijdens de races zal nog steeds ‘ALO’ zijn.

Komend seizoen zal Fernando Alonso Diaz voor het Aston Martin F1 team racen. Alonso maakt de overstap van Alpine en volgt bij Aston Martin Sebastian Vettel op.