Max Verstappen: “Je wil dat winnende gevoel blijven vasthouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In het Viaplay-programma ‘F1 Talks’ blikte Max Verstappen samen met enkele gasten terug op het voorbije F1-seizoen. Uiteraard is Verstappen blij met het behalen van zijn tweede wereldtitel maar hij wil ook vooral gemotiveerd blijven om te blijven winnen.

Verstappen wordt gevraagd wat er voor hem na het behalen van zijn eerste wereldtitel veranderd was. De druk om absoluut te winnen was anders, zo laat Verstappen verstaan.

“In het algemeen niet zoveel,” aldus Verstappen. “Alleen die drang om een kampioenschap te moeten winnen was verdwenen, omdat ik het gevoel had alle doelen in de Formule 1 bereikt te hebben. Zoals ik toen al zei, is alles wat daarna komt een bonus.”

“Dat neemt misschien wat druk weg, maar dat moet je niet verwarren met dat ik iets van mijn motivatie verloren ben. Als je eenmaal aan de top staat en dat winnende gevoel hebt, wil je dat blijven vasthouden.”

“Ik weet dat ik elke keer dat ik op een circuit ben ‘aan sta’ en dat ik wil winnen. Daar werk ik erg hard voor. Als ik daarna thuis kom, is het wat meer relaxed vanwege de prestaties die we al bereikt hebben in de Formule 1.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print