Fernando Alonso vol lof over Michael Schumacher: “Hij had nooit een slechte dag”

Ferrari
Ferrari

In een interview op de website van Aston Martin blikt tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso terug op zijn strijd en rivaliteit met Michael Schumacher. Alonso heeft naar eigen zeggen nog steeds veel bewondering voor Schumacher en wat hij in de Formule 1 heeft gepresteerd.

Michael Schumacher en Ferrari behaalden vanaf het jaar 2000 samen vijf wereldtitels op rij. In 2005 en 2006 verliep het echter helemaal anders want toen slaagden Fernando Alonso en Renault erin om twee keer op rij zich tot wereldkampioen te kronen.

Fernando Alonso en Michael Schumacher vochten enkele iconische duels uit, sommigen daarvan staan nog steeds in het collectief geheugen gegrift. Alonso zelf heeft uit zijn duels met Schumacher naar eigen zeggen veel geleerd.

“Michael had nooit een slechte dag,” antwoordt Alonso wanneer hem naar zijn periode met Michael Schumacher word gevraagd. “Hij presteerde nooit ondermaats.”

“Dat is meteen ook wat op mij het meeste indruk heeft gemaakt toen we samen voor de wereldtitel streden. Mijn concurrenten hadden soms eens een slechte dag en op zo’n moment kon je je voordeel doen. Op zo’n moment kon je veel meer punten dan hen scoren maar bij Michael was dat nooit het geval. Tijdens de meeste races waren hij en Ferrari onverslaanbaar.