Max Verstappen uit felle kritiek op de FIA: “Absurd dat we zoveel moeten betalen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen vindt het niet kunnen dat de FIA miljoenen incasseert op basis van het aantal wk-punten dat de teams en rijders tijdens een F1-seizoen behalen.

Na ieder seizoen wordt er een klassement opgemaakt op basis van het aantal wk-punten die behaald werden. Diezelfde wk-punten vormen echter ook een serieuze inkomstenbron voor de FIA. Iedere F1-piloot moet voor zijn superlicentie, noodzakelijk om in de F1 te mogen rijden, een serieuze bedrag neertellen.

Dat bedrag wordt bepaald door een basisbedrag aangevuld met een bedrag per behaald wk-punt. Door het grote aantal punten dat Red Bull en Max Verstappen vorig jaar behaalden zorgt er ook voor dat ze een stevige factuur gepresenteerd krijgen. Gelukkig staat in de contracten van de F1-piloten dat ze zelf het bedrag niet moeten ophoesten maar dat de teams dit doen.

Voor Red Bull komt het bedrag neer op zo’n 8 miljoen dollar, in totaal zou de FIA volgens ‘Motorsport-Total’ zelfs zo’n 27 miljoen dollar incasseren, iets waarover Max Verstappen niet te spreken is. “Dat is echt absurd,” aldus Verstappen volgens ‘Motorsport-Total’.

Het basisbedrag voor de superlicentie bedraagt 16 236 dollar en daar bovenop komt een bedrag van 2 100 dollar per wk-punt. Dat is aanzienlijk meer dan een jaar geleden, toen er ‘slechts’ 1 623 dollar per wk-punt aan de FIA moest betaald worden.

Lees: Max Verstappen moet recordbedrag betalen voor zijn F1-deelname in 2023

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print