Fernando Alonso voor het eerst als rallypiloot op het podium

Voormalig F1-piloot Fernando Alonso is er voor het eerst als rallypiloot in geslaagd om op het podium te eindigen.


Alonso is zich volop aan het voorbereiden op zijn deelname aan de Dakar Rally. Samen met Marc Coma nam de Spanjaard deel aan de Al-Ula Neom Rally in Saoedi-Arabië.

In hun Toyota Hilux reden ze een erg sterke wedstrijd en profiteerden ze van de opgave van Khalid Al-Qassimi om als derde te finishen. Voor Alonso was het zijn allereerste podium in de Rally-Raid.

Teamgenoten Yazeed Al-Rajhi en Konstantin Zhiltsov wonnen in de andere Toyota Hilux de vierdaagse rally. Voor Alonso is het een belangrijke nieuwe stap in het verder voorbereiden van zijn debuut in de Dakar Rally.

“Het was een goede vierdaagse voorbereiding voor de Dakar. Ik heb hier nieuw terrein en nieuwe dingen ontdekt,” zei de tweevoudig F1-kampioen.

“Derde finishen tijdens de laatste twee onderdelen alsook derde in het algemeen klassement zorgen ervoor dat ik mijn eerste rallypodium behaal. Het is goed dat dit nu is gebeurt en het geeft ons vertrouwen voor de Dakar.”
a:0:{}
Voor Ferrari draaide de Braziliaanse GP uit op een drama. Beide rijders reden tegen elkaar en crashten, wat resulteerde in een beschamend tafereel en dubbele opgave.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022