“Mercedes F1-kampioen doordat het minder fouten maakte”

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff slaagde Mercedes er door minder fouten te maken in om beide wereldtitels in de Formule 1 te veroveren.


Voor het zesde jaar op rij gaan beide wereldtitels in de Formule 1 naar Mercedes. Naast de zesde titel op rij voor Mercedes was het ook de zesde rijderstitel op rij voor een Mercedes-rijder.

De verwachtingen voor het seizoen 2019 waren nochtans hooggespannen want Ferrari presteerde in de voorbereidende wintertests ijzersterk en iedereen beschouwde Ferrari als grote favoriet voor de wereldtitel.

Uiteindelijk was het toch opnieuw Mercedes dat, zelfs enigszins met sprekend gemak, de beide wereldtitels op haar naam wist te schrijven.

“Ieder kampioenschap lijkt het moeilijkste dat je ooit behaalde,” zei Toto Wolff eerder deze week. “Het is misschien iets dat in ons hoofd speelt maar we hadden dit jaar zeker onze ups en downs.”

Volgens Toto Wolff heeft Mercedes doorheen het seizoen minder fouten gemaakt en was dat het belangrijkste verschil met de concurrentie.

“We presteerden meteen van in het begin zeer sterk, ook al hadden we gedurende lange tijd niet het snelste pakket op zaterdag,” aldus Wolff volgens ‘Motorsport.com’.

“Maar we zijn erin geslaagd om op zondag tijdens de race minder fouten te maken. Dat is waarschijnlijk de sleutel tot succes geweest om het kampioenschap te winnen.”
a:0:{}
Pierre Gasly behaalde tijdens de GP van Brazilië zijn allereerste podiumplaats in de Formule 1. De Toro Rosso-rijder blikt terug op dat speciaal moment.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022