Fernando Alonso: “We hebben nooit geluk, we hadden op het podium moeten staan”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso reed tijdens de Russische GP een sterke race en haalde aan het einde van de race op zijn slicks nog enkele wagens in om de derde plaats in de race te veroveren, tot ook Alonso net als Lando Norris verplicht werd om te pitten voor intermediates en uiteindelijk als zesde finishte.

“Op het vlak van het ‘uitvoeren’ van de race en de manier waarop we hebben gereden hadden we op het podium moeten staan,” vertelde Alonso zondag na afloop van de race.

“We reden voor Verstappen en reden weg van hem, we reden ook voor Sainz. Norris reed een geweldige race. Door het hebben van geluk of pech staat hij niet op het podium en wint hij zijn eerste F1-race niet.”

“Wanneer het regent speelt geluk een belangrijke factor. En ik vind het jammer dat we nooit competitief zijn en we elfde of twaalfde zijn, het regent nooit dus we hebben nooit geluk. Nu reden we op de derde plaats en begon het te regenen. Ik ben dan ook niet triest maar we kennen gewoon geen geluk.”

“Ieder punt dat we haalden is echter op eigen verdienste en wel verdiend. We krijgen nooit iets cadeau. Ik ben dan ook trots op ieder punt dat we dit seizoen al gehaald hebben.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022