Ontgoochelde Toto Wolff: “Dit is niet goed voor het kampioenschap”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes hadden ze er afgelopen weekend op gerekend om flink wat punten uit te lopen op Max Verstappen maar niets was minder waar. Mercedes-teambaas Toto Wolff was ondanks de 100ste F1-overwinning van Lewis Hamilton dan ook enigszins ontgoocheld.

Max Verstappen wist afgelopen weekend in Sotsji ondanks een dubbele gridstraf nog een tweede plaats uit de brand te slepen. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, was uiteraard blij met de overwinning van Lewis Hamilton maar had toch gehoopt dat ze de kloof met titelrivaal Max Verstappen verder hadden kunnen uitdiepen.

“In zekere zin halen we niet het maximale uit onze puntenscore, dat was vandaag niet anders. Ik denk dat de kwalificatie allesbepalend was”, vertelde de Mercedes-teambaas zondag tegenover ‘Autosport.com’. 

“Valtteri die terugkwam na een gridstraf waarvan we wisten dat het moeilijk was, en uiteindelijk eindigden we met een eerste en vijfde plaats. Dat is heel goed, daar bestaat geen twijfel over. Maar Max herstelde zich in een spectaculaire vorm en dat is niet goed voor het kampioenschap.”

Met dat laatste doelt hij natuurlijk op de titelstrijd vanuit het perspectief van Mercedes, voor de gemiddelde F1-fan kon er zich uiteraard geen beter scenario voltrekken.

Maar Toto Wolff is ondertussen wel gepokt en gemazeld als het op de strijd om de wereldtitel aankomt en vertelt dat zijn team op dit elan moet verder gaan, met de nodige dosis agressiviteit.

“In een notendop, we moeten gewoon doorgaan met echt agressief te zijn in hoe we dit seizoen benaderen, niet defensief zijn, maar gewoon vooruit gaan, om veel punten te scoren. Want noch wij, noch de anderen zijn op dit moment echt goed in het maximaliseren van de punten.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA