Fernando Alonso wil in 2023 en 2024 met Aston Martin voor de wereldtitel strijden

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgend jaar zal Fernando Alonso Sebastian Vettel vervangen bij Aston Martin en ondanks zijn leeftijd blijft de tweevoudige wereldkampioen enorm ambitieus.

Momenteel is Alonso met Alpine nog volop in gevecht met McLaren om de vierde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs veilig te stellen maar volgend jaar gaat hij aan de slag bij Aston Martin. Dat is geen stap vooruit want het team uit Silverstone bezet momenteel de zevende plaats in het kampioenschap maar met slechts vier punten achterstand op Alfa Romeo mogen ze nog hopen op een zesde stek.

De achterstand van het ambitieuze Aston Martin op Alpine is met 104 punten aanzienlijk groter en de vraag is of er voor Fernando Alonso op 41-jarige leeftijd nog wel veel eer te behalen valt bij de Engelse renstal. 

Alonso zelf denkt alvast van wel en hij durft zelfs van meer te dromen in de toekomst. In Brazilië spreekt de Spanjaard zelfs van strijden voor de wereldtitel.

“Aston Martin is niet in de Formule 1 gestapt om vijfde, zesde of vierde te worden in het kampioenschap voor constructeurs,” aldus Alonso. “Het team is hier om de wereldtitel te winnen en dat is wat we in 2023 en 2024 zullen proberen.”

Voor de GP van Brazilië maakt Alonso zich het meeste zorgen over het weer. 

“Ik heb zeker veel herinneringen aan dit circuit, mijn titeloverwinningen, maar ook die WK-gevechten die ik verloor, plus dat ik hier in 2003 een ongeluk had. In Brazilië gebeurt er altijd veel tijdens de race. Het is een bijzondere plek en omdat het weekend in sprintvorm is, kan er van alles gebeuren. De weersverwachting is waarschijnlijk het meest zorgwekkende voor ons.”