Lewis Hamilton zegt het dan toch: “Max Verstappen mag trots zijn, ik weet hoe het voelt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het zijn niet altijd de beste vrienden, en soms vallen er al eens hevige woorden, maar aan het einde van het seizoen geeft ook Lewis Hamilton toe dat Max Verstappen het dit jaar geweldig heeft gedaan.

Verstappen kroonde zich met een recordaantal punten voorsprong voor de tweede keer tot F1-kampioen, iets waarvoor ook Lewis Hamilton respect heeft, vooral ook omdat hij zelf weet hoe het voelt om iets te verwezenlijken zoals Verstappen dit seizoen heeft gedaan.

Daarmee lijkt ook een einde te komen aan het over en weer gooien met ‘modder’ want de voorbije weken werd gezegd dat Hamilton niet voldoende respect toont voor wat Verstappen heeft weten te bereiken.

“Men heeft me verteld dat hij mijn naam niet zegt,” aldus Verstappen onlangs. “Ik heb altijd geleerd dat je respect moet hebben voor wat mensen bereikt hebben in de sport.”

“Ik heb geen probleem met wat Lewis heeft bereikt. Hij is één van de beste F1-piloten ooit. Ik denk dat je moet erkennen dat wat hij heeft gepresteerd geweldig is.”

En in de aanloop naar de GP van Brazilië heeft nu ook Lewis Hamilton dus laten weten dat hij enorm veel respect heeft voor wat Max Verstappen al heeft verwezenlijkt.

“Ik kan niet zeggen dat ik de tijd heb gehad om al de aspecten te bestuderen van wat Max dit jaar heeft gepresteerd, maar ik vind dat hij het geweldig heeft gedaan,” vertelde Hamilton tegenover de media in Brazilië. “Hij heeft alles gedaan wat nodig was.”

“Zijn team heeft hem voorzien van een geweldige wagen en hij heeft bijna ieder weekend geweldig gepresteerd.”

“Hij mag trots zijn op wat hij heeft gedaan, ik weet hoe het voelt om je in zo’n positie te bevinden.”