Charles Leclerc heeft vertrouwen: “We willen het Red Bull moeilijk maken”

Ferrari
Ferrari

Na een teleurstellende race in Mexico, waar Ferrari nooit echt een vuist kon maken tegenover Red Bull en Mercedes, vertrouwen ze er bij Ferrari op dat het dit weekend in Brazilië een stuk beter zal gaan.

De race op het hoogst gelegen circuit van de F1-kalender zorgde ervoor dat Ferrari met haar motor niet voluit kon gaan en ook met de balans van de wagen zat het niet goed. Met het circuit van Interlagos volgt meteen het tweede hoogst gelegen circuit op de kalender maar daar zal het volgens Ferrari dus een stuk beter gaan.

“Ik heb het gevoel dat Mexico éénmalig was en dat we er wat problemen ondervonden met de performance van onze power unit en een beetje ook met de balans van de wagen,” aldus Leclerc.

“De combinatie van die twee zorgde ervoor dat we redelijk wat problemen ondervonden maar ik heb er vertrouwen in dat het hier beter zal gaan.”

“Mexico was een zeer specifiek circuit met zeer specifieke omstandigheden, een extreme hoogte, dus ik denk niet dat we hier dezelfde problemen zullen hebben.”

“Ik hoop dat we hier geen andere problemen zullen hebben, dat verwacht ik niet, ik hoop dan ook dat we een vlot weekend hebben, ook al ziet het er naar uit dat de weersomstandigheden erg onvoorspelbaar zullen zijn. Dat zal het echter opwindend maken.”

Wanneer Leclerc vervolgens wordt gevraagd of ze het Red Bull moeilijk zullen kunnen maken antwoordt de Monegask het volgende.

“Ja, dat denk ik wel, toch op zijn minst tijdens de kwalificatie. Tijdens de race weten we dat ze een stap vooruit zetten, iets dat wij niet lijken te kunnen doen. Maar als het regent is alles mogelijk.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner