Ferrari F1-bolide van Michael Schumacher verpulvert tijdens veiling record

Sotheby's
Sotheby's

Bijna twintig jaar nadat Michael Schumacher de wereldtitel veroverde met de Ferrari F2003-GA haalt de bolide terug de krantenkoppen als de duurste verkochte moderne F1-bolide ooit.

Eerder deze week lieten we weten dat de Ferrari van Michael Schumacher waarmee hij in 2003 de wereldtitel veroverde onder de hamer zou gaan. Op woensdag was het dan zover en het werd een enorm succes, de bolide gaat voorlopig de geschiedenisboeken in als duurste moderne F1-bolide ooit die geveild werd.

Vooraf werd gehoopt op een opbrengst van om en bij de 9 miljoen dollar, dat zou 1,5 miljoen meer zijn dan de 7,5 miljoen die de Ferrari F2001 van Schumacher had opgebracht. Maar de biedingen bleven gestaag binnenstromen in Genève en uiteindelijk klokte de F2003-GA af op een bedrag van 14,9 miljoen dollar.

“Formule 1-auto’s van deze kwaliteit en herkomst komen zelden op de markt, en deze specifieke auto is het beste van het beste,” aldus Augustin Sabatié-Garat, Director of Sales EMEA bij Sotheby’s.

“We zijn verheugd dat hij een wereldrecord-prijs voor een dergelijke auto heeft bereikt, omdat dit echt het belang van dit chassis weerspiegelt.”

Dit is inderdaad een recordprijs voor een moderne F1-bolide maar het absolute record voor een F1-bolide staat nog steeds op de naam van de Mercedes W196R, die in 2013 van eigenaar verwisselde voor 26 650 095 dollar.