Fernando Alonso zal in Azerbeidzjan historisch F1-record van Michael Schumacher verbreken

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Komend weekend zal tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso een historische F1-record op zijn naam schrijven, een record dat momenteel nog op naam van Michael Schumacher staat.

De GP van Azerbeidzjan zal Fernando Alonso zijn 342ste F1-race zijn, waarmee hij op slechts acht races komt van het absoluut record van Kimi Raikkonen die 350 F1-races reed. Het is een record dat normaal gesproken later dit seizoen eveneens door Alonso verbroken zal worden.

Eerst zal Alonso dit weekend in Azerbeidzjan een ander historisch record van Michael Schumacher verbreken. Tussen de GP van Azerbeidzjan en Fernando Alonso zijn F1-debuut bevinden zich dan 21 jaar, drie maanden en acht dagen. Daarmee verbreekt Alonso het record van Michael Schumacher dat op 21 jaar en drie maanden staat.

Fernando Alonso debuteerde in 2001 tijdens de GP van Australië bij het Minardi F1 team. Net als Michael Schumacher nam ook Alonso tijdelijk afscheid van de Formule 1. Eind 2018 verliet Alonso McLaren en de Formule 1 maar vorig jaar keerde de tweevoudig F1-kampioen terug bij het Alpine F1 team.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer