Red Bull waarschuwt Ferrari: “We hebben nog enkele tienden achter de hand”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije vier races werden door Red Bull gewonnen en de concurrentie is alvast gewaarschuwd dat de Red Bull RB18 nog een stuk sneller kan. Er is volgens Dr. Helmut Marko immers nog potentieel doordat de RB18 nog een deel gewicht moet verliezen, wat de wagen uiteraard sneller maakt.

Gaat de strijd tegen ‘overgewicht‘ mee de titelstrijd bepalen? Volgens Dr. Helmut Marko is Red Bull goed op weg om bijkomende snelheidswinst te boeken door de RB18 minder zwaar te maken. De RB 18 bevindt zich volgens Marko nog een stuk boven het minimumgewicht van 798 kilogram (zo evolueerde het gewicht van F1-bolides doorheen de jaren).

Vooral Ferrari zou volgens Marko minder ruimte hebben om snelheidswinst te boeken door de wagen minder zwaar te maken. Tegelijkertijd is het niet eenvoudig om die snelheidswinst dit seizoen te bereiken.

“Gewichtsverlies bereik je niet van de ene op de andere dag,” vertelde Helmut Marko tegenover ‘Formel1.de”. “Het is daarom positief dat we nog enkele tienden achter de hand hebben als we het minimum gewicht bereiken.”

“We zijn nog steeds te zwaar. We denken echter dat Ferrari al ongeveer het minimum gewicht heeft bereikt terwijl Mercedes op ongeveer hetzelfde gewicht als ons zit.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer