Fernando Alonso zeer blij met plaats op eerste startrij: “Dit geeft vertrouwen voor de race!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na een wat moeilijker begin van het raceweekend kwamen Aston Martin en Fernando Alonso tijdens de kwalificatie een stuk competitiever voor de dag. Alonso profiteerde zelfs optimaal van de rode vlag en mag de race van op de eerste startrij aanvatten.

“Heel het weekend was moeilijk,” gaf Alonso na de kwalificatie toe. “Er is een zeer smalle racelijn die wij proper rijden. Daar krijg je steeds meer grip maar naast die rijlijn is er bijzonder weinig grip.”

“We hebben verschillende afstellingen geprobeerd maar ze werkten niet. Maar het team heeft de wagen duidelijk beter kunnen maken, zoals het de eerste vier races was, en de wagen kwam ’tot leven’ tijdens de kwalificatie.”

“De wagen voelde goed. Ik heb echt van iedere ronde genoten, het was echt leuk om ermee te rijden. Zeker in de bochten tegen lage snelheden was het redelijk tricky.”

“Je rijdt tussen bocht 11 en bocht 16 redelijk dicht tegen de muren dus je moet vertrouwen hebben in de wagen om tijdens de kwalificatie echt aan te vallen. Ik had het vertrouwen dus ik ben zeer blij.”

En blij mag Alonso inderdaad zijn want de Spanjaard mag straks de race van op de eerste startrij aanvatten, naast polesitter Sergio Perez.

“Ik ben enorm blij met de tweede plaats op de startgrid, uiteraard,” vertelde Alonso. “De eerste startrij op de grid, laat ons zien wat we kunnen doen.”

“Dit resultaat geeft ons vertrouwen voor de race op zondag. Zondag is meestal onze dag, we dragen zorg voor onze banden en hebben meestal een goede racesnelheid. Meer naar voor op de startgrid vertrekken maakt het makkelijker.”