Charles Leclerc: “Agressieve afstelling veroorzaakte crash tijdens kwalificatie”

Ferrari
Ferrari

Tijdens Q3 ging Charles Leclerc na een foutje tijdens zijn eerste poging opnieuw voluit tijdens zijn laatste poging. Er volgde echter opnieuw een fout en deze keer met zwaardere gevolgen: een crash. Volgens Leclerc werden het foutje en de crash mee uitgelokt door een ‘agressieve afstelling’ van de wagen.

Net als in Azerbeidzjan leek Charles Leclerc opnieuw bloedsnel tijdens de kwalificatie. De Monegask leek voluit voor de polepositie te kunnen gaan maar een foutje tijdens zowel zijn eerste als zijn tweede poging in Q3 stak daarvoor een stokje. Leclerc crashte tijdens zijn tweede poging en moet de race van op P7 aanvatten.

Leclerc lijkt de laatste tijd meer foutjes te maken waardoor de suggestie kwam dat hij zijn rijstijl mogelijk moet aanpassen maar daar is Leclerc het niet mee eens.

“Nee, dat denk ik niet,” aldus Leclerc. “Ik moet, zeker tijdens dergelijke raceweekends, het anders zien te managen in Q3. Uiteindelijk is het wat het is.”

“Je kan in zo’n situatie altijd excuses proberen te vinden. Er stond een erg sterke wind, het was zeer tricky, de afstelling van de wagen was ook erg tricky.”

“Ik heb mezelf in een moeilijke situatie geplaatst want ik wou een zeer agressieve afstelling voor de kwalificatie, wetende dat dit de afstelling was die ik nodig had om het meeste uit de wagen te halen.”

“Ik ging waarschijnlijk net iets te ver en het is iets dat we na het raceweekend zullen moeten bekijken.”