‘Slechtste weekend’ voor Sergio Perez maar wel op de pole: “De wagen kwam tot leven!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez veroverde de polepositie voor de GP van Miami tijdens een raceweekend dat hij tot aan de kwalificatie als zijn “slechtste weekend van het seizoen” beschouwde. Perez is dan ook dolblij dat hij de polepositie kon veroveren.

Tot aan de kwalificatie beleefde Perez inderdaad een wat minder goed raceweekend. De Mexicaan leek constant achter Max Verstappen aan te hollen en had vaak een achterstand van verschillende tienden op zijn teamgenoot en grote titelrivaal. Maar kijk, tijdens de kwalificatie staat Perez op pole en Verstappen moet van op P9 aan de race beginnen.

“Ik denk dat dit tot aan de kwalificatie mijn slechtste weekend was, echt,” vertelde Perez na afloop van de kwalificatie tijdens de interviews in het parc fermé. “Het was zo één van de raceweekends waarin ik simpelweg problemen ondervond met de balans van de wagen en het vertrouwen.”

De balansproblemen en het gebrek aan vertrouwen zijn opmerkelijk te noemen want tot dusver presteert Perez vooral op stratencircuits erg goed. De Mexicaan wordt daardoor beschouwd als ‘Koning van de stratencircuits’. En inderdaad, vijf van zijn zes F1-overwinningen behaalde Perez op een stratencircuit.

“Ik slaagde er gewoon niet in om die extra tienden die ik tegenover Max en de Ferrari’s verloor te vinden,” aldus Perez. “Ik probeerde simpelweg alles te resetten. Echt alles maar ik kreeg het niet voor elkaar.”

“We deden enkele kleine wijzigingen voorafgaand aan de kwalificatie en de wagen ‘kwam tot leven’. Ik denk dat we met deze nieuwe asfaltlaag simpelweg wat zoeken en we slaagden erin om het voor elkaar te krijgen wanneer het erom ging.”