Frustrerende kwalificatie op P9 voor Max Verstappen: “Dit is enorm balen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het was voor Max Verstappen een frustrerende kwalificatie in Miami. Na een foutje tijdens zijn eerste poging in Q3 moest de Nederlander vol aan de bak tijdens zijn ultieme snelle run maar een rode vlag door een crash van Charles Leclerc zorgde ervoor dat Verstappen de race van op P9 zal moeten aanvatten.

‘Ik maakte natuurlijk zelf die eerste fout. Ik probeerde op de limiet te rijden en door die fout moest ik de ronde afbreken,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Dan is het enorm balen dat je die rode vlag krijgt. Maar dat kan gebeuren op een stratencircuit. Het hele weekend is het heel goed gegaan, en nu sta je negende. Dat is niet waar we willen staan en ook zeker niet waar we moesten staan. Ik ben een beetje boos op mezelf.”

Het ging voor Verstappen al mis tijdens zijn eerste snelle run in Q3, waarbij Verstappen naast de baan terecht kwam en zijn ronde daardoor moest afbreken.

“Ik had een heel klein momentje bij het uitkomen van bocht vijf. Uiteindelijk maakte dat niet zo veel uit, maar je komt daarna te wijd aan de buitenkant van bocht 7 en 8. Daar ligt heel weinig grip, dus toen ging ik van de baan af,” blikt Verstappen op het bewuste foutje terug.

Wat de race betreft wacht Verstappen een inhaalrace van op P9 maar het ontbreekt hem duidelijk niet aan vechtlust. Een tweede, of mogelijk zelfs eerste plaats, moet er volgens Verstappen nog steeds in zitten.

“De snelheid is natuurlijk wel goed. Maar het is niet hoe het zijn moet. Ik heb het moeilijk gemaakt voor mezelf. Dus we moeten wel aan de bak om nog te kunnen winnen. Enorm klote. Maar ik ga zondag voor minimaal P2,” besluit Verstappen.