Stewards geven geen straf voor incident Hamilton-Magnussen tijdens kwalificatie

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Tijdens het eerste kwalificatie gedeelte knalde Lewis Hamilton bijna achteraan in op een traag rijdende Kevin Magnussen. De stewards onderzochten het incident na afloop van de kwalificatie maar legden geen straf op.

Het was ongeveer halverwege Q1 dat we plots onboard-beelden van Lewis Hamilton te zien kregen die maar nipt een aanrijding met een traag rijdende Kevin Magnussen wist te vermijden. Daarbij raakte Hamilton weliswaar de muur waardoor hij de pits in moest rijden.

De stewards lieten meteen weten het incident te zullen onderzoeken en dat gebeurde ook na afloop van de kwalificatie. Vervolgens besloten de stewards om geen straf op te leggen omdat zowel Magnussen als Hamilton aan een ’trage ronde’ bezig waren. Er was dus geen sprake van het ophouden van een andere rijder. De conclusie luidt dus eigenlijk dat Hamilton simpelweg beter had moeten opletten.

Dat zal ongetwijfeld de frustraties bij Hamilton op zaterdag alleen maar groter gemaakt hebben. Hamilton kwalificeerde zich immers slechts als dertiende op de startgrid terwijl teamgenoot George Russell wist door te stoten naar Q3. Magnussen profiteerde op zijn beurt van de rode vlag in Q3 en start de race van op een sensationele vierde plaats op de grid.