“Fernando, Felipe is faster than you”

Fernando Alonso moest vandaag genoegen nemen met de vijfde tijd, bovendien was Felipe Massa voor de eerste keer dit seizoen tijdens de kwalificaties sneller dan de Spanjaard.
image

Tot de GP van Duitsland was de tussenstand tijdens de kwalificaties 10-0 in het voordeel van de Spanjaard. Maar vandaag bracht Felipe Massa de stand op 10-1. Een mentale opsteker voor de Braziliaan die dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken kreeg.

“Meestal is de concurrentie iets sneller tijdens de kwalificatie en zetten wij een stap voorwaarts tijdens de race. We zullen morgen zien of deze ongeschreven regel ook op dit circuit wordt bevestigd,” zei Massa na afloop van de kwalificatie. “Ik hoop alvast dat ik een wagen heb die competitief is, net zoals hij competitief was tijdens het laatste deel van de kwalificatie.”

Teamgenoot Fernando Alonso moest opnieuw tevreden zijn met de vijfde plaats op de startgrid, een plaats van waarop de Spanjaard dit seizoen al heel vaak mocht vertrekken.

“We zijn niet verrast of teleurgesteld,” zei Alonso. “Het is waar dat ik geen perfecte ronde reed maar ik denk niet dat we de eerste startrij zouden gehaald hebben.”

“De derde startplaats lag binnen bereik maar anderen waren beter, waaronder mijn teamgenoot. Al bij al is de vijfde plaats echter beter dan de vierde aangezien ik van de propere kant van de baan mag vertrekken. Het lijk wel alsof Red Bull een magische knop heeft waardoor het in Q3 plots extra snel is terwijl het die snelheid enigszins verliest tijdens de race.”

Alonso kijkt alvast strijdvaardig naar de race op zondag. Een race waarbij de Spanjaard misschien opnieuw voor een spectaculaire start kan zorgen van op de propere kant van de baan. De Hungaroring is immers het circuit waarbij het verschil tussen de propere en vuile kant van de baan het grootst is. Er zullen bij de start dan ook heel wat plaats verloren en gewonnen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print