Webber: “Kloof met Vettel is bizar”

Mark Webber kwam tijdens de kwalificatie nooit in aanmerking voor de pole. Meer zelfs, de Australiër moest genoegen nemen met de zesde plaats op meer dan zes tienden van Vettel.
Het resultaat van vandaag was dan ook een serieuze teleurstelling voor Webber. De voorbije twee races stond hij immers telkens op de pole en dan is een zesde plaats vandaag uiteraard ontgoochelend. Het verschil met de pole is dan ook nog eens erg groot in tijd.

“Ik zou nooit Vettel zijn tijd kunnen rijden hebben, zeker en vast niet,” reageert Webber na afloop van de kwalificatie.

“We hadden enkele problemen met KERS tijdens het midden van de sessie maar tegen onze laatste run was het opnieuw in orde. Maar 1’19” dat is echt een andere wereld … Het is vreemd, echt bizar.”

Volgens Mark Webber zouden de banden een verklaring kunnen zijn, de banden zouden niet optimaal gepresteerd hebben.

“Fernando kende ook geen al te beste dag. We zien hoe gevoelig de banden zijn en vandaag konden we er niet voldoende uithalen om meer vooraan op de grid te staan.”

Afwachten of Webber morgen beter kan presteren en kan strijden met de Ferrari’s en McLarens. Misschien kan een andere strategie er wel voor zorgen dat de Australiër op het podium finisht.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”webber_hong11_klein.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print