Teams willen F1-kalender 2012 aanpassen

Vrijdag raakte de nieuwe voorlopige F1-kalender voor 2012 bekend maar vandaag al zijn er serieuze bendenkingen over die kalender.
De teams vrezen immers serieuze logistieke problemen en dit vooral tegen het einde van de kalender. Op 4 november staat immers de GP van Bahrein gepland, 14 dagen later gevolgd door de GP van de Verenigde Staten. Bovendien volgt al een week later de GP van Brazilië, die de laatste race op de F1-kalender 2012 is.

Opvallend is ook dat de laatste zeven races plaatsvinden over een periode van 10 weekends. De tweede helft van het seizoen is dus één grote logistieke nachtmerrie voor de teams. Dit kan volgens de teams alleen maar voor serieuze problemen zorgen. Daarom willen de teams dat er nog eens wordt nagedacht over de kalender en dat deze waar nodig wordt aangepast.

“We willen vragen dat er opnieuw nagedacht wordt met betrekking tot de logistieke kant van de kalender,” zei Eric Boullier van Lotus Renault GP tegenover Autosport. “Dit zodat het iets eenvoudiger wordt op logistiek vlak alsook voordeliger op het vlak van de kosten die gemaakt moeten worden.”

“We hebben met de andere teams reeds samengezeten en we willen enkele ideeën voorstellen. We zijn niet betrokken bij de definitieve bepaling van de kalender maar momenteel is er nog speelruimte om suggesties te doen.”

Mochten er dus mensen zijn die reeds reisplannen hebben om in 2012 een race te gaan bekijken. Nog even wachten met het plannen dus …

Hieronder nogmaals de voorlopige F1-kalender 2012:
18 maart GP van Australië
25 maart GP van Maleisië
8 april GP van China
22 april GP van India
13 mei GP van Spanje
27 mei GP van Monaco
10 juni GP van Canada
24 juni GP van Europa
8 juli GP van Groot-Brittannië
22 juli GP van Duitsland
29 juli GP van Hongarije
2 september GP van België
9 september GP van Italië
23 september GP van Singapore
7 oktober GP van Japan
14 oktober GP van Korea
28 oktober GP van Abu Dhabi
4 november GP van Bahrein
18 november GPvan de Verenige Staten
25 november GP van Brazilië
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}