Ferrari 150° Italia is trager dan de wagen van 2010

Aldo Costa, technisch directeur van de Italiaanse renstal Ferrari, heeft vandaag toegegeven dat de wagen voor het nieuwe seizoen trager is dan de Ferrari F10, de wagen van vorig jaar.
Hij voegde er wel meteen aan toe dat het snelheidsverlies bij alle teams optreedt als gevolg van het verdwijnen van de dubbele diffuser.

“Onze nieuwe wagen, de Ferrari 150° Italia, is trager dan onze wagen van vorig jaar. Dit is echter ook het geval bij de andere teams. Het verdwijnen van de dubbele diffuser is hier de oorzaak van”, vertelde Aldo Costa in een interview met de Italiaanse krant ‘Corriere dello Sport’.

“Gedurende de kwalificaties zal het verlies aan prestaties grotendeels goedgemaakt worden door het gebruik van de beweegbare achtervleugel. We verwachten echter tragere wagens dan vorig jaar, zowel gedurende de kwalificaties als gedurende de race.”

Opmerkelijke gebeurtenis in het interview: Aldo Costa wou niet dieper ingaan op de vraag wie nu eigenlijk piloot nummer 1 was binnen het team. Fernando Alonso of Felipe Massa? Costa gaf echter toe dat hij hoopte dat Felipe Massa dit jaar door de nieuwe banden het ritme van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso kon volgen.

“Ik hoop dat Felipe beter zal presteren dit jaar want we zullen twee ijzersterke piloten nodig hebben. We zullen de kwaliteiten van onze piloten echter pas ontdekken gedurende de wedstrijden aangezien we de vrije oefensessies niet volledig kunnen meerekenen.”

Aldo Costa verwacht ook dat er dit jaar geen enkel team van superioriteit zal kunnen genieten. Daar waar Red Bull vorig jaar heer en meester was, denkt hij dat de teams dit jaar meer op gelijke voet zullen staan.

“Nu zijn er veel veranderingen in de sport. De veranderingen zijn voor iedereen gelijk, we staan allemaal voor iets nieuw. Ik denk niet dat er een team zal zijn dat zijn superioriteit zal kunnen opdringen aan de rest.”

Op het gebied van KERS vertelde Costa dat Ferrari het “goed, betrouwbaar en veilig” heeft gemaakt. Drie kwaliteiten die volgens Costa betekenen dat hij voorlopig meer geavanceerd is dan de KERS-versies van de andere teams.

Of de Ferrari 150° Italia daadwerkelijk zoveel trager is dan zijn voorganger komen we binnen een paar dagen te weten.

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print