Alonso: “Ik win in 2011, 2012 en 2013 de titel”

Fernando Alonso is overduidelijk uit op revanche voor de verloren titel van vorig seizoen.
De Spanjaard was halverwege 2010 bijna door iedereen afgeschreven voor de titelstrijd maar Alonso knokte zich terug in de titelstrijd. Meer zelfs, de Spanjaard was tijdens de slotrace in Abu Dhabi zelfs de grote favoriet maar uiteindelijk zag hij zijn titeldroom uit elkaar spatten.

Voor 2011 heeft Alonso dan ook maar één doel voor ogen: de titel behalen. En de doelstelling voor 2012, 2013, … is uiteraard dezelfde.

“In 2011 neem ik revanche voor het voorbije jaar,” luidde het in duidelijke taal in ‘Welt am Sonntag’.

“Eind dit seizoen behoort de trofee van de titel aan mij toe en zo zal het ook zijn in 2012, 2013 en alle andere jaren. Een ander doel heb ik niet. Wanneer je voor Ferrari rijdt bevind je je in een positie waarbij je met niets anders dan de titel tevreden kan zijn. Dat is een ongeschreven regel.”

Alonso is een vechter en doorzetter, daarvoor staat de Spanjaard bekend. Was het niet diezelfde Alonso die na de GP van Groot-Brittannië het uitschreeuwde dat hij aan het einde van het seizoen de titel zou veroveren? Niemand gaf hem nog een kans maar uiteindelijk mistte de Spanjaard de titel maar nipt.

Een ding mag duidelijk zijn, Alonso is een rijder die je nooit mag afschrijven en uiteraard behoort de Spanjaard tot de favorieten voor de titel in 2011.
a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”alonso_brazilie_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print