Ferrari bekent schuld: “We hebben iets fout gedaan”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc viel tijdens de GP van Monaco door enkele strategische fouten terug van de eerste naar de vierde plaats. Teambaas Mattia Binotto geeft toe dat Ferrari enkele fouten heeft gemaakt en dat zijn team hieruit moet leren.

“We moeten toegeven dat als je de race leidt, wanneer je je op de eerste plaats bevindt, dat je dan iets fout kan gedaan hebben,” gaf Mattia Binotto na afloop van de race toe.

“We hebben zeker en vast fouten gemaakt op het vlak van het beoordelen van de situatie alsook het maken van onze calls.”

Volgens Binotto is het nu een kwestie van leren uit de fouten die gemaakt zijn om een herhaling in de toekomst te vermijden.

“Nu moeten we bekijken welk proces ertoe geleid heeft dat we deze fouten hebben gemaakt. Het onderschatten van de snelheid van de intermediate band was onze eerste fout alsook de kloof die we hadden met de andere wagens aangaande het behouden van onze positie op de baan,” aldus Binotto.

“Ik denk dat we ook een fout gemaakt hebben omdat we Leclerc vroeger hadden moeten binnen roepen, minstens een ronde vroeger. Als we dat niet gedaan hadden dan hadden we hem op de regenband buiten moeten laten waarmee we onze positie op de baan beschermden en misschien vervolgens meteen op de droge weerbanden zouden omschakelen.”

“Nu we weten dat we deze fouten gemaakt hebben moeten we zien wat het proces was dat hiertoe geleid heeft. Het zal wat tijd vergen om dit grondig te analyseren maar we willen een duidelijke verklaring hiervoor.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer