Max Verstappen steunt beslissing voor ‘rollende’ herstart: “Anders hadden sommige rijders een voordeel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij achter de beslissing van de wedstrijdleiding staat om niet voor een staande herstart te kiezen.

Natte weersomstandigheden zorgden er zondag voor dat er gekozen werd voor een rollende start van de GP van Monaco. Nadat de race werd stilgelegd en de baan al goed was opgedroogd werd er voor de herstart ook weer gekozen voor een rollende start.

Max Verstappen verdedigt de beslissing van de wedstrijdleiding omdat hij vindt dat de baan nog niet volledig was opgedroogd en de verschillen in grip op de startgrid bepaalde rijders zou benadeeld hebben.

De Red Bulls hadden bij de herstart gekozen voor de medium compound terwijl de Ferrari’s voor de harde compound ging, bij een staande start zouden de Red Bulls dus normaalgesproken in het voordeel geweest zijn.

“We hadden al een aantal ronden gedaan op de harde banden, die waren dus koud. Maar uiteindelijk maakte het niet veel uit want het zou toch een rollende start worden.” 

“Een staand start zou natuurlijk anders geweest zijn. Maar het zou niet eerlijk geweest zijn als er voor een staande start zou gekozen zijn, gewoon al voor het verschil in grip. De linkerkant van de gris was nog redelijk nat, daarom was het een goede beslissing om te kiezen voor een rollende start.“

Bij de herstart bezette Verstappen de derde plaats en hij liet weten dat hij wist dat het moeilijk zou worden om de medium compound te sparen tijdens de laatste stint.

“Toen ik mediums op mijn auto zag wist ik dat het moeilijk zou worden om tot het einde te raken,” aldus de wereldkampioen. 

“Gelukkig, had ik naar mijn gevoel, toch nog vrij goede banden tegen het einde van de race. Ze waren natuurlijk niet meer op hun best maar ze voelden nog redelijk aan. Maar als je kort bij je voorligger begint te rijden begin je ze ook wel meer te verslijten.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023