“Red Bull won de GP van Monaco omdat ze met beide voeten op de grond gebleven zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner won Red Bull de GP van Monaco zondag door alle basisregels in acht te nemen en met beide voeten op de grond te blijven.

Sergio Perez won de GP van Monaco nadat hij van derde plaats van de grid aan de race begon en via een uitstekende strategie beide Ferrari’s de loef kon afsteken. Max Verstappen, die als vierde aan de race begon, wist zijn Red Bull naar de derde plaats te sturen.

Christian Horner liet weten dat zijn team uitstekend geanticipeerd had op de moeilijke omstandigheden bij de start van de race.

 “Ik ben er altijd trots op geweest dat we een aanvallend raceteam zijn,” zei hij. “En we hebben ons altijd geconcentreerd op het proberen om de basis goed te doen, of het nu gaat om de strategie, of het nu gaat om pitstops, met je voeten op de grond blijven, en ik denk dat vandaag alles draaide om bij de les te blijven en te reageren op de situatie zoals die om je heen gebeurt.”

“En ik denk dat het hele team uitstekend heeft gereageerd, en de rijders moesten natuurlijk ook hun deel leveren.”

Horner benadrukte dat de sleutel tot het succes van Perez vooral de omschakeling van regenbanden, naar intermediates en uiteindelijk naar slicks was. Daar speelde zowel het hele team als de rijder zelf een grote rol in. 

Als hem gevraagd wordt of Red Bull de overwinning te danken heeft aan het strategisch falen van Ferrari of aan hun eigen kunnen denkt Horner dat het een beetje van beiden is.

“Natuurlijk moet je het nog altijd zelf winnen. Maar we hebben ook geprofiteerd van de fouten die werden gemaakt, de omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde en het was erg close tussen de twee teams.”

“Charles leek in de eerste ronden de boel aardig onder controle te hebben, hij had ook een buffer van zijn teamgenoot achter zich.”

“Op dat moment leek het erop dat Ferrari de race in de zak had, maar ik denk dat we gewoon heel goed reageerden op de omstandigheden en dat we de crossovers goed hadden, de dubbele pitstop, enzovoort, enzovoort, het werkte heel goed voor ons.”

“We waren aan het overleggen of je direct van de extreme naar de slick zou gaan, zoals we zagen met Lewis, toen het een paar jaar geleden verkeerd uitpakte met Daniel, maar we besloten dat het een snellere route was om via de inter naar de slick te gaan.”

“En de kracht van de out-lap was enorm. En ik denk dat Checo het absoluut voor elkaar had.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer