Ferrari bekritiseert ‘circusacts’ van andere teams tijdens regenpauze

Ferrari heeft de manier bekritiseerd waarop verschillende teams en rijders geprobeerd hebben om het tv-publiek te entertainen tijdens de urenlange regenpauze die voorafgegaan werd aan het uiteindelijk annuleren van de kwalificatie.

Het begin van de kwalificatie werd meermaals uitgesteld omdat het te hevig regende. Verschillende rijders en teams probeerden de fans te entertainen door allerlei grappige zaken uit te halen.

Zo werd er gekegeld met Red Bull-blikjes, werden er bootjes gemaakt en begonnen Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat een dansje te doen. Max Verstappen deed alsof hij begon te ‘vissen’ en er werden ook ‘bootjes’ gemaakt waarin mecaniciens van de teams probeerden te varen op het water.

Bij Ferrari, dat niet mee deed, uit men nu kritiek op wat zij circusacts noemen.

“We zijn een F1-team, niet Cirque du Soleil,” zegt Maurizio Arrivabene. “Het is goed dat iemand het publiek entertaint, zeker en vast. Wij hebben echter handtekeningen uitgedeeld aan de mensen die aan het wachten waren en hebben enkele kinderen in een rolstoel in onze pitbox genomen.

“We geven de voorkeur aan zo’n dingen in plaats van het simuleren van ‘vissen’ en allerlei andere dingen voor de tv-camera’s. Dat is niet echt iets voor de fans doen.”

Ook Ferrari-piloot Kimi Raikkonen was niet te spreken over de kunstjes van zijn collega’s.

“Wil je een eerlijk antwoord van mij? Volgens mij is dit de F1 en geen circus. Uiteraard zijn de mensen niet tevreden wanneer we niet rijden maar we kunnen hen niet blij maken door eender wat te doen terwijl we niet aan het rijden zijn omwille van het weer.”

“Je moet niet verbaasd zijn dat mensen zich beginnen afvragen waar de F1 nu voor staat wanneer zo’n zaken gebeuren. Het is echter iedereen zijn eigen keuze,” besluit de Fin.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}