Räikkönen wil raceweekends van twee dagen

Kimi Räikkönen vindt dat het raceweekend in Amerika van afgelopen weekend het perfecte voorbeeld is om een raceweekend in te korten van drie naar twee dagen.
image
Afgelopen weekend werd de GP van Amerika sterk verstoord door het stormachtige weer in Texas. Hevige regen zorgde ervoor dat de tweede vrije training op vrijdag werd geannuleerd. Op zaterdag werd de kwalificatie uitgesteld tot een aantal uur voor de race op zondag. De rijders moesten daardoor vroeg in de morgen de kwalificatie afwerken en even later de race rijden. Maar Ferrari rijder Kimi Räikkönen had geen enkel probleem met de aanpassingen en vindt het aangepaste schema zelfs beter.

“We moesten wel vroeger starten op zondag, maar ik ben in ieder geval voorstander van raceweekends die twee dagen duren”, vertelt Räikkönen.

Volgens de Fin zou het ook aangenamer zijn voor de fans. “Het zou beter zijn voor iedereen. De fans zullen dan constant auto’s zien rijden. Nu zien ze twee vrije trainingen waarin amper wordt gereden. We hebben immers niet voldoende banden of we moeten de krachtbron sparen. Dergelijke dingen zorgen ervoor dat de fans niet veel actie zien op vrijdag.”

Räikkönen denkt dan ook dat het mogelijk is om van de huidige drie dagen over te schakelen naar twee dagen. “Nu wordt er over de drie dagen niet veel gereden, waardoor het mogelijk moet zijn om alles te passen in twee dagen. Zoals we afgelopen weekend zagen was het niet te druk. We moesten ons enkel aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.”

De Fin weet wel nog niet hoe het weekend er dan moet gaan uitzien, maar hij denkt aan het schrappen van één vrije training. “We zouden twee vrije trainingen kunnen hebben op zaterdag, gevolgd door de kwalificatie. De race kan dan op zondag afgewerkt worden. Zo zou alles vlotter verlopen. Doordat er meer actie zou zijn op dezelfde dag, zou het leuker zijn voor iedereen.”

Het lijkt niet onlogisch dat de raceweekends zullen aangepast worden. In juli van dit jaar kwam de Strategy Group bijeen om dit onderwerp aan te kaarten. De aanpassingen aan het huidige raceweekend zouden al ingevoerd kunnen worden vanaf volgend seizoen.

Ook kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton zou een aanpassing aan het raceweekend niet erg vinden. Daarbij neemt de Brit het weekend in Rusland als voorbeeld. In Sochi werd er immers niet gereden op vrijdag morgen, doordat er diesel op de baan lag. Ook het slechte weer zorgde voor een vrijdag waar er niet veel werd gereden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}