Ferrari blokkeert eventuele overstap van Mattia Binotto naar een ander F1-team

Ferrari
Ferrari

Voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan tijdens 2023 niet aan de slag gaan bij een ander F1-team. Ferrari heeft er via een ‘gardening leave’ immers voor gezorgd dat Binotto dergelijke overstap niet kan maken.

Na vele jaren in Ferrari-dienst, waarvan de voorbije jaren als teambaas van het Ferrari F1 team, heeft Binotto eind 2022 de deur bij Ferrari achter zich dicht getrokken. Ferrari heeft er volgens ‘Formu1a.uno’ echter via een zogenaamd ‘gardening leave’ voor gezorgd dat Binotto niet onmiddellijk aan de slag kan bij een ander F1-team.

Binotto zijn contract bij Ferrari liep normaal nog tot eind 2023 maar Binotto werd als teambaas vroegtijdig aan de kant geschoven. Binotto wordt voor het feit dat gedurende een jaar bij een ander team niet aan de slag kan gaan echter financieel gecompenseerd. Niet werken voor Ferrari maar dus wel door Ferrari betaald worden.

Of Ferrari het ‘gardening leave’ bewust heeft voorzien om bedrijfsgeheimen te beschermen is echter de vraag. Feit is dat het in schril contrast staat met regelingen bij andere teams. Zo mocht Andreas Seidl bijvoorbeeld van McLaren onmiddellijk vertrekken naar Sauber.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print