“Inbreuken op het budgetplafond moeten veel sneller bestraft worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull kreeg vorig jaar een straf voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021. Het duurde echter bijzonder lang alvorens we wisten welke teams zich wel en niet aan het budgetplafond hielden. Volgens kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur moet het in de toekomst beter.

“Vandaag de dag is de situatie niet goed, het duurt veel te lang,” aldus Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’. “We moeten een manier zien te vinden waarbij er al veel vroeger een rood licht begint te branden, of waarbij er veel sneller actie ondernomen wordt. We moeten waarschijnlijk ook iets strikter zijn bij het nemen van een beslissing.”

“Oké, dit was misschien de eerste keer maar we moeten in de toekomst vergeten of het al dan niet een minieme overschrijding was. Voor mij is twee of drie miljoen erover gaan immers niet miniem, dat is enorm wanneer je naar de ontwikkeling van een wagen kijkt.”

“Ik denk dat we veel stricter moeten zijn en veel sneller actie moeten ondernemen.”

Na het indienen van hun cijfermateriaal duurde het zo’n tien maanden tot de teams het oordeel van de FIA te horen kregen. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem gaf eind vorig jaar al toe dat het allemaal sneller moet en dat daaraan gewerkt wordt.