Ferrari: “Budgetplafond zal ontwikkeling van nieuwe F1-bolides moeilijker maken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Laurent Mekies, de sportief directeur van Ferrari, verwacht dat het budgetplafond dit jaar een serieuze invloed zal hebben op de verdere ontwikkeling van de nieuwe F1-bolides alsook de updates die tijdens de races geïntroduceerd zullen worden.

Vorig jaar beperkten de teams de ontwikkelingen voor hun F1-bolides omwille van het budgetplafond dat werd ingevoerd en het belang van de ontwikkeling van de volledig nieuwe F1-bolides voor 2022.

Volgens Laurent Mekies zal het ontwikkelingstempo bij de teams dit jaar een stuk hoger liggen maar zullen er beperkingen zijn omwille van het budgetplafond. Bovendien wordt het budgetplafond bijkomend met 5 miljoen dollar verlaagd.

“Het zal niet zoals in 2021 zijn, want het ontwikkelingstempo was bijna nul, bij ons was het althans zeer laag, maar als je vergelijkt met 2019 en 2018 zal je minder ontwikkelingen zien,” aldus de sportief directeur van Ferrari volgens ‘Motorsport.com’.

“In 2018 en 2019 had je bij de topteams iedere race iets nieuw op de wagen. Het lijkt ons moeilijk om tegen zo’n hoog tempo ontwikkelingen te hebben dit seizoen.”

Bovendien zal het budgetplafond de teams opnieuw voor de moeilijke keuze stellen om te bepalen hoeveel budget ze aan de verdere ontwikkeling van de huidige wagen willen spenderen en hoeveel aan de nieuwe wagen voor volgend jaar.

“Je moet een budget overhouden voor de wagen van volgend jaar, je leert steeds meer en daaraan pas je je aan. Dat is de grootste uitdaging,” aldus Mekies.

“Eenmaal je jouw budgetten hebt bepaald dan weet je hoeveel je kan besteden aan de aerodynamische en mechanische ontwikkelingen. Vervolgens verdeel je de budgetten over je verschillende afdelingen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022