Ferrari: “De ‘ruimteschip-spiegels’ van Mercedes moeten verboden worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes verbaasde op donderdag iedereen met een bijzonder extreem en minimalistisch ontworpen sidepods. Er ging echter ook heel wat aandacht naar de nieuwe achteruitkijkspiegels op de Mercedes W13. Die moeten volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto verboden worden.

Naast de erg smalle sidepods heeft de Mercedes W13 ook bijzondere achteruitkijkspiegels. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moeten de spiegels verboden worden omdat ze als aerodynamisch onderdeel beschouwd kunnen worden.

“Wat de spiegels betreft ben ik enigszins verrast,” vertelde Binotto op donderdag tijdens de persconferentie met teambazen.

“Ik vind ze redelijk verrassend, het is iets dat ik niet verwacht had. Ik denk dat het iets is dat we in de toekomst moeten aanpakken.”

“Al in het verleden ging het erover dat de spiegels geen aerodynamisch doel mogen hebben. Er moet dan ook naar gekeken worden.”

“Ik denk dat de manier waarop ze hun wagen ontworpen hebben, dat de achteruitkijkspiegels op zich een aerodynamisch doel hebben.”

“Ik denk dat het iets is dat we in de toekomst moeten verhinderen, daarover bestaat geen twijfel. Het risico bestaat dat in de toekomst alle teams achteruitkijkspiegels gaan ontwerpen die op een ruimteschip lijken. Dat is volgens mij niet wat de F1 wil bereiken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print