Christian Horner: “Tijd zal uitwijzen of het extreem ontwerp van Mercedes ook snel is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull-teambaas Christian Horner noemt het ontwerp van Mercedes extreem maar hij gelooft wel dat het voldoet aan alle eisen om legaal te zijn.

Tijdens de eerste testdag in Bahrein was Mercedes het gespreksonderwerp bij uitstek want de formatie uit Brackley zakte met een opmerkelijke bolide af naar Bahrein. De W13 die op donderdag uit de garage gereden kwam viel onmiddellijk op door de minimalistische sidepods.

Er ontstond ook wat ophef over Christian Horner die tegenover het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ zou gezegd hebben dat hij vond dat het ontwerp van Mercedes illegaal was. Zowel Red Bull als Horner zelf ontkenden later dat hij dat zou gezegd hebben. Tijdens de persconferentie op vrijdag probeerde Horner de hele zaak op te klaren.

“Volgens mij zijn er commentaren geciteerd die zeker niet juist waren,” aldus Horner. “De auto is duidelijk innovatief, het is een interessante oplossing. Wat ons betreft lijkt het erop dat de auto van Mercedes voldoet aan de reglementen. Het is gewoon een andere interpretatie, een andere oplossing.”

“Wat zo goed is aan de sport is het feit dat als je een blanco papier neemt zal je tien verschillende interpretaties krijgen. Het is duidelijk dat Mercedes met een extreme interpretatie op de proppen gekomen is.”

Volgens ‘Auto, Motor und Sport,’ zou Horner ook gezegd hebben dat het ontwerp indruiste tegen de geest van de nieuwe reglementen. De teambaas legde uit dat er niet echt iets is dat de geest van de reglementen definieert, het voldoet of het voldoet niet.

“Dat is niet echt aan ons om over te oordelen, de FIA heeft toegang tot alle tekeningen voor zo’n ontwerp en die zouden ze al op voorhand moeten hebben. Het is een interessant concept, het is een radicaal concept.”

Hoewel ze met hun bolide alle aandacht naar zich toe getrokken hebben zijn ze er bij Mercedes nog niet echt in geslaagd om echt snelle tijden te laten optekenen. 

“Is het snel of niet? De tijd zal het uitwijzen,” aldus Horner. “Het is onmogelijk om nu al conclusies te trekken buiten het feit dat hij er helemaal anders uitziet.”

“Visueel ziet het er alvast helemaal anders uit dan de concepten die wij en een paar anderen hebben gemaakt. Daar valt niet uit af te leiden of het nu beter of slechter is, het is gewoon een andere interpretatie en ze hebben op andere plaatsen compromissen moeten maken om dat mogelijk te maken.”

Voor Horner is Ferrari het team dat de sterkste indruk heeft nagelaten. “De auto die er het beste uitziet op de baan op dit moment is de Ferrari,” zegt Horner.

“Ik vind dat ze tot nu toe een zeer sterke testperiode achter de rug hebben, zowel in Barcelona als in Bahrein. Ze zien er altijd extreem competitief uit op de baan”

“Maar je moet goed onthouden dat deze auto’s nog in de kinderschoenen staan, het tempo waaraan ze zullen ontwikkeld worden zal erg hoog liggen en intens zijn. Mercedes zal wel een grote factor worden in het kampioenschap, daar twijfel ik niet aan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print