Ferrari en Red Bull niet akkoord met budgetplafond onder 150 miljoen dollar

Het oorspronkelijke budgetplafond van 175 miljoen dollar zal verlaagd worden maar de kleine teams mogen hun hoop opbergen dat het budgetplafond richting 100 miljoen dollar gaat.


Gezien de financiële problemen waarmee heel wat bedrijven, en dus ook de F1-teams, af te rekenen krijgen wil men in de Formule 1 alles op alles zetten om de teams zo’n goed mogelijke overlevingskansen te geven.

Een van de maatregelen die de Formule 1 wil ondernemen is het budgetplafond verder verlagen. Er was een akkoord onder de teams over een budgetplafond van 175 miljoen dollar maar gezien de huidige situatie wil men dit verder verlagen.

Vooral de kleinere teams ijverden voor een budgetplafond van 100 miljoen dollar maar onder andere Ferrari en Red Bull liggen op dat vlak dwars. Ze willen immers niet dat het budgetplafond onder de 150 miljoen dollar gaat. Mercedes zou dan weer vrede nemen met een budgetplafond van rond de 140 miljoen dollar.

Het ziet er dan ook naar uit dat de Formule 1 helemaal niet richting de 100 miljoen dollar gaat die de kleinere teams graag willen. Een verlaging op zich zou echter al goed nieuws betekenen voor de kleinere F1-teams en zelfs 150 miljoen dollar als budgetplafond was voorafgaand aan de coronacrisis ondenkbaar als consensus.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print