Ferrari: “Er moet duidelijkheid komen, dit gaat over de toekomst van de F1”

De Racing Point RP20 F1-bolide heeft er duidelijk voor gezorgd dat er in de Formule 1 meer dan ooit een discussie is gestart over wat er al dan niet van een tegenstreven gekopieerd mag worden.


Ferrari zette samen met Renault haar protest tegen de eerdere uitspraak van de FIA in de zaak rond de brake ducts van racing Point door en daar heeft het naar eigen zeggen een goede reden voor.

“De reden waarom we ons protest doorgezet hebben is omdat we volgens mij verduidelijking en transparantie nodig hebben,” aldus Binotto eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik denk dat de brake duct slechts één ding is. De uiteindelijke beslissing van het International Court of Appeal zal een bredere discussie teweeg brengen over het kopiëren van een concept van een wagen, wat voor ons belangrijk is.”

Bij Ferrari is men benieuwd in welke mate het volgens de regels toegelaten is om onderdelen of zelfs bijna een volledige concept van een F1-bolide van een concurrent te kopiëren.

“Het is ook belangrijk voor de toekomst van de Formule 1,” gaat de teambaas van Ferrari verder. “Uiteindelijk draait de discussie over intellectueel eigendom en ik denk dat intellectueel eigendom een belangrijk bezit van een bedrijf is.”

“Indien iemand op een bepaalde manier bijna een volledige wagen van een tegenstander kopieert van het jaar voordien, dan vind ik dat de regels op de één of de andere manier die tegenstander moet beschermen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021