“Ferrari lijkt inderdaad de FIA getipt te hebben over vals spel bij andere motorfabrikanten”

Het ziet er steeds meer naar uit dat Ferrari wel degelijk de FIA getipt heeft over het mogelijk valsspelen door de overige motorfabrikanten.


Ferrari werd vorig jaar zelf geviseerd met haar motor en na verschillende technische richtlijnen alsook de veelbesproken ‘vertrouwelijke schikking’ met de FIA lijkt Ferrari inderdaad op het vlak van vermogen een serieuze stap achteruit te hebben gezet.

Al eerder verklaarden verschillende F1-insiders dat de Ferrari-motor momenteel waarschijnlijk de enige ‘reglementaire’ motor is. Ondertussen komen echter de andere motorfabrikanten in het vizier van de FIA.

De FIA heeft immers aan alle motorfabrikanten meer uitleg gevraagd over de precieze werking van hun ERS-systeem. ERS bepaalt hoeveel vermogen de MGU-K mag leveren en de FIA vermoedt dat sommige fabrikanten de maximale hoeveelheid overschrijden.

Al eerder liet Marc Priestley verstaan dat Ferrari mogelijk de FIA getipt heeft, dit nadat het zelf vorig jaar de sensor die de brandstoftoevoer controleerde manipuleerde of omzeilde. Priestley wordt nu bijgetreden door ‘The Judge13’.

Volgens informatie van ‘The Judge13’ zou Ferrari immers daadwerkelijk de FIA getipt hebben om onderzoek te doen naar de andere motoren. Ook de FIA vermoedt dat er iets niet pluis is en daarom moeten alle motorfabrikanten tekeningen en 3D-beelden bezorgen. Daarnaast wil men ook alle data van een gebruikt exemplaar.

Het wordt nu uitkijken wat het onderzoek van de FIA oplevert en of er eventuele gevolgen komen voor een motorfabrikant en een team. Volgens ‘The Judge13’ zou Honda het meest de gevolgen ondervinden van de strengere controles.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print