Ferrari: “F1-bolide en ambities voor 2022 werden niet benadeeld door intense strijd met McLaren”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari heeft de intense strijd met McLaren voor de derde plaats in het kampioenschap de ontwikkeling van haar F1-bolide voor 2022 niet negatief beïnvloed. Ferrari is naar eigen zeggen trouw gebleven aan haar volledige focus op 2022.

Al van bij het begin van het F1-seizoen 2021 liet Ferrari verstaan dat het grootste deel van haar middelen aan de ontwikkeling van de F1-bolide voor het cruciale seizoen 2022 zou besteed worden. De ontwikkeling van de wagen in 2021 zou erg beperkt zijn.

Na het dramatische seizoen in 2020 wist Ferrari in 2021 echter een belangrijke stap vooruit te zetten en kwam het zelfs in een intense strijd met McLaren terecht. Uiteindelijk slaagde Ferrari erin om met een mooie voorsprong op McLaren de derde plaats te claimen. Dit alles gebeurde naar eigen zeggen zonder het komende F1-seizoen te compromitteren.

“Het antwoord is nee, ” antwoordde Laurent Mekies in Abu Dhabi op de vraag of Ferrari ooit overwoog om in de strijd met McLaren meer middelen toe te wijzen aan de ontwikkeling van de SF21-bolide.

“Ik denk dat we van bij het begin meteen duidelijk gemaakt hebben dat we ons op 2022 zouden focussen.”

“We hoopten destijds misschien, vooral omdat we ver verwijderd waren van McLaren, dat we eventueel voor de derde plaats in het kampioenschap zouden strijden.”

“We kozen er echter voor om 2022 niet te compromitteren. Dat is dan ook het zuiverste antwoord op die vraag dat ik kan geven.”

“Men heeft het ons 25 keer of meer gevraagd, maar absoluut niet. De enige ontwikkeling in de tweede helft van het jaar was de hybride-motor die ook nuttig is voor 2022.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022