Ferrari F2008 gepresenteerd aan de pers

Zopas is de Ferrari F2008 gepresenteerd in de thuisbasis van Ferrari in Maranello.

De wagen is een evolutie van het vorige model, de F2007, met vooral aanpassingen om de wagen te laten voldoen aan de nieuwe reglementen van de FIA. Zo maakt Ferrari, net als alle andere teams, dit seizoen gebruik van een nieuw elektronisch systeem, ontwikkeld door Mclaren Electronic Systems. Ook de versnellingsbak, de cockpitbescherming en enkele materialen op de wagen ondergingen veranderingen om aan de regels te voldoen.

Een andere aanpassing gebeurde aan de wielbasis. Ferrari opteerde vorig jaar voor een langere wielbasis dan normaal en ondervond hierdoor problemen op de bochtige en smalle circuits zoals Monaco en Hongarije. Dit jaar opteert de Scuderia dus voor een iets kortere wielbasis.

De versnellingsbak moet dit seizoen 4 races meegaan en Ferrari heeft zich dus vooral bezig gehouden met de betrouwbaarheid. De versnellingsbak maakt opnieuw gebruik van het quick shift systeem dat vorig jaar werd geïntroduceerd.

Aan de Ferrari motor is niets veranderd. Dit is een gevolg van de bevriezing van de motorenontwikkeling, opgelegd door de FIA.

Geef je mening over de nieuwe Ferrari op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=5137&p=147584#p147584

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner