Ferrari: “Fysieke vermoeidheid zorgt ervoor dat we fouten maken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto begint er steeds meer vermoeidheid in de rangen te sluipen en dat zagen we al tijdens de Russische GP waarbij de pitstops niet altijd perfect verliepen.

Niet alleen de pitstops verliepen niet geheel perfect, ook de strategische call om de rijders binnen te roepen voor intermediates, had beter gekund. Het intense schema van de F1-kalender zorgt voor vermoeidheid.

“Ik vind het jammer voor Charles, hij reed steeds in de buurt van Verstappen, wat erop wijst hoe goed zijn snelheid was,” vertelde Binotto tegenover ‘Sky Italia’.

“Uiteindelijk was de timing van onze bandenkeuze niet ideaal tijdens het chaotische moment van de race. Ik vind het jammer voor hem omdat het uiteindelijk resultaat veel beter had kunnen zijn. We zullen hieruit leren en moeten onszelf op elk vlak proberen verbeteren.”

“Enkele minder goed uitgevoerde pitstops hebben ons enkele posities gekost, vooral met Charles.”

“We gaan dan ook bekijken hoe we het beter kunnen doen. Over het algemeen is het echter al een zeer intens seizoen geweest met amper tijd om te rusten.”

“Er zijn heel wat back-to-back races en er treed dan fysieke vermoeidheid op. Ik zeg echter niet dat dit een excuus is.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022