Toto Wolff: “Mercedes heeft dit seizoen al te veel punten laten liggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft tijdens de voorbije races meermaals punten laten liggen, iets dat volgens teambaas Toto Wolff de komende races beter moet.

In beide kampioenschappen staat Mercedes bovenaan maar dat wil nog niet zeggen dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff tevreden is. Volgens Toto Wolff heeft zijn team immers meermaals haar punten tijdens raceweekends niet gemaximaliseerd en dat is noodzakelijk als Mercedes en Lewis Hamilton kampioen willen worden.

“Er waren enkele losse eindjes en dat niet alleen tijdens dit raceweekend maar ook daarvoor,” gaf Wolff na de GP van Rusland toe. “We maximaliseren ons aantal punten niet.”

Na een sterke performance tijdens de oefensessies liet Mercedes tijdens de kwalificatie steken vallen, wat dan weer de race hypothekeerde.

“Ik denk dat de kwalificatie beslissend was,” geeft Toto Wolff toe. “Valtteri die achteruit ging, we wisten dat het moeilijk zou worden.”

“We eindigden uiteindelijk als eerste en vijfde, dat is zeer goed, daar bestaat geen twijfel over en het is ook Lewis zijn honderdste overwinning.”

Binnen anderhalve week is er de GP van Turkije. Vorig jaar mocht Lewis Hamilton zijn zevende F1-titel vieren, nu is de strijd helemaal nog niet beslist.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA