Ferrari gaat onderdelen voor 2014 testen

Bij Ferrari schrijven ze het seizoen 2013 grotendeels af, wat logisch is wetende dat er een serieuze achterstand op Vettel en Red Bull is. Tijdens de komende raceweekends gaat het dan ook reeds enkele onderdelen voor het volgende seizoen testen.
image
Ferrari liet weten dat het de komende races nog heel wat nieuwe onderdelen zal meebrengen. Ook haar windtunnel zal na een grondig onderhoud en modernisering eindelijk opnieuw opgestart worden tegen eind oktober. Belangrijke maatregelen die de performantie van Ferrari ten goede moeten komen, al beseft men uiteraard dat dit allemaal niet veel meer bijdraagt tot de campagne van dit seizoen.

Tegelijkertijd is het ook moeilijk om heel wat onderdelen te testen voor 2014, al gaat Ferrari wel proberen om op zijn minst enkele onderdelen te testen met het oog op volgend jaar.

“We hebben nog steeds enkele nieuwe ontwikkelingen voor de komende races. We gaan ermee rijden en ze testen om zo de wagen te verbeteren,” aldus Pat Fry op de officiële website van Ferrari. “Voor 2014 is het logischerwijze moeilijker om onderdelen te testen omdat er heel wat wijzigingen zijn op het vlak van de motor en de aërodynamica. Er zijn echter wel enkele kleinere ontwikkelingen die we dit jaar tijdens de oefensessies op vrijdag kunnen uittesten. Daarbij gaan we dan vooral naar de betrouwbaarheid kijken. Het betekent dat we de komende zes races op vrijdag heel wat werk zullen hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}