Zuid-Korea onderhandelt over nieuw contract: “50 procent kans dat we in 2014 op de kalender staan”

De organisatoren van de GP van Zuid-Korea zijn volop in onderhandeling met Bernie Ecclestone voor een nieuw contract. Ze geven zichzelf daarbij 50 procent kans.
Zuid-Korea staat momenteel op de voorlopige F1-kalender maar Zuid-Korea staat wel ‘onder voorbehoud’ op die kalender. Ook de voorbije jaren waren er al twijfels over de GP van Zuid-Korea.

Komend weekend wordt nog maar de vierde editie van de GP van Zuid-Korea verreden, maar opnieuw staat de race dus ter discussie. De voorbije jaren werden met enorme verliezen afgesloten en de race wordt ook door erg weinig toeschouwers bijgewoond. Meteen de hoofdredenen waarom de organisatoren en officials een nieuw contract willen onderhandelen met betere financiële voorwaarden.

“We willen het huidige contract met de Formula One Management verbeteren. We zijn nog steeds aan het onderhandelen met meneer Ecclestone. We willen tot een goede oplossing voor beide partijen komen,” aldus Won-Hwa Park, de race promotor, tegenover Sky Sports. “Ik denk dat de kansen 50/50 zijn om de race op de kalender te hebben in 2014, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we de race over een langere periode kunnen organiseren.”

Won-Hwa Park liet ook nog verstaan dat men eventueel open stond om van de race een nachtrace te maken.

“Het is een fantastisch idee. We willen zeker en vast het idee van een nachtrace in overweging nemen en dit met betere condities van meneer Ecclestone, Het circuit bevindt zich ver van de stad, dus er is geen probleem op het vlak van lawaaihinder,” aldus Won-Hwa Park.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}