"Ferrari gaf teamorders in Maleisië!"

De Fin Kimi Räikkönen reed in Maleisië tot aan de eerste pitstop achter teamgenoot Massa. Tijdens de eerste pitstopreeks geraakte Räikkönen voorbij Felipe Massa en won de Fin uiteindelijk de race. Niet zoals gepland voor teamgenoot Massa maar voor Robert Kubica. Massa spinde immers van de baan.

Volgens Gary Anderson, voormalig ontwerper bij Jordan, gebeurde het passeren tijdens de eerste pitstopreeks op uitdrukkelijk verzoek van de teamleiding aan de pitmuur. Anderson is dan ook van mening dat Ferrari teamorders gebruikte, wat verboden is in de Formule 1.

"De manier waarop Räikkönen aan Massa voorbijging doet me vermoeden dat Ferrari het zo georganiseerd heeft," aldus Anderson tegenover Motorsport Aktuell. "Men mag ook niet vergeten dat we hier spreken over de rijder die Ferrari naar het team heeft gehaald om zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher te vervangen."

Reeds eerder schreven we dat Felipe Massa wel eens definitief de tweede viool mag gaan spelen bij Ferrari. Massa was steeds tweede rijder toen Schumacher voor Ferrari reed enn aangezien Räikkönen vorig jaar wereldkampioen werd, lijkt de Braziliaan opnieuw de waterdrager te moeten worden. Dat is ook de mening van Gary Anderson.

"De eerste bocht na de start was duidelijk een sleutelmoment. Räikkönen was zo slim om geen duel aan te gaan met zijn teamgenoot. Het leek alsof alles zoals gepland verliep," besloot Anderson.

 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner