Ferrari geeft antwoord aan criticasters

Het team van Ferrari kreeg na de GP van Australië heel wat kritiek te verwerken. De Italianen hielden het hoofd echter koel en focusten zich op de GP van Maleisië. Aanvankelijk leek het ook daar mis te lopen, aangezien Räikkönen tijdens de eerste oefensessie kwam stil te staan zonder benzine.

Tijdens de kwalificatie verliep alles echter vlekkeloos. Massa behaalde de pole, voor teamgenoot Räikkönen, terwijl beide McLarens pas derde en vierde eindigden. Door de bestraffing van zowel Kovalainen als Hamilton, ziet het er zelfs nog beter uit voor Ferrari.

"Ik ben zeer blij!" zei een erg tevreden Felipe Massa na afloop van de kwalificatie. "Tijdens het laatste deel van de kwalificatie slaagde ik erin om twee erg goede rondjes te rijden, dit terwijl ik in het tweede deel nog enkele problemen ondervond. Op het einde van de kwalificatie vielen er nog enkele regendruppel, maar dit had geen invloed op mijn performance."

Ook Kimi Räikkönen was tevreden met het behaalde resultaat, al had hij natuurlijk liever zelf op de pole gestaan.

"Natuurlijk zou ik liever op de pole gestaan hebben, al is de tweede plaats ook niet slecht. Ik ben dan ook tevreden dat het team het best behaalbare resultaat heeft behaald. Tijdens het laatste deel van de kwalificatie werkten mijn banden niet zoals gewenst, terwijl ik dan weer tijdens het tweede deel wel een erg goed rondje kon neerzetten," aldus Räikkönen. "De race van morgen zal zeer zwaar worden. Ik hoop dat ik morgen een goede start kan maken, net zoals ik dat in Australië kon doen." 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print