Heidfeld: "Straf voor McLaren-rijders is verdiend"

Heikki Kovalainen en Lewis Hamilton kregen van de raceleiding beiden een straf opgelegd van vijf plaatsen naar achter op de grid. Dit voor het hinderen van Nick Heidfeld tijdens de kwlalificatie. Beide McLaren-rijders reden traag op de ideale rijlijn, waardoor Heidfeld moest uitwijken en kostbare tijd verloor tijdens zijn ultieme snelle ronde.

Lewis Hamilton gaat echter niet akkoord met de bestraffing. De Brit reed naar eigen zeggen niet in de weg van Heidfeld.

"Ik reed toch grotendeels uit de weg," zei Hamilton nadat hij had vernomen dat hij was bestraft. "Indien ik hem heb opgehouden, dan wil ik me daarvoor verontschuldigen bij Heidfeld."

De stewards gingen echter niet akkoord met Hamilton en bestraften hem zoals eerder reeds gezegd met vijf plaatsen op de grid, net als diens teamgenoot Heikki Kovalainen. Naast Heidfeld was Fernando Alonso trouwens nog een tweede slachtoffer dat werd gehinderd. Lewis Hamilton ging nadat hij door Heidfeld was gepasseerd immers van de racelijn af, maar teamgenoot Kovalainen bleef op de racelijn en hinderde zo ook nog de Spanjaard.

McLaren deelde in een persmededeling mee dat beide rijders hun uiterste best hebben gedaan om niet in de weg te rijden, en dat men de straf zal aanvaarden.

Nick Heidfeld gaat echter niet akkoord met de stelling van McLaren dat beide rijders hun uiterste best deden om uit de weg te gaan.

"Indien ze hun uiterste best hebben gedaan, dan hebben ze hun best niet goed genoeg gedaan," aldus Heidfeld.

 

 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023