Ferrari geeft toe: “We maken ons zorgen over betrouwbaarheid wagen voor Britse GP”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft na afloop van de kwalificatie toegegeven dat ze zich bij Ferrari niet geheel zeker voelen wat betreft de betrouwbaarheid van hun wagen.

Binotto was eerst en vooral blij dat Carlos Sainz onder moeilijke omstandigheden zijn allereerste polepositie in de Formule 1 wist te behalen. Een reden tot vieren bij Ferrari en uiteraard vooral bij het entourage van de Spanjaard.

“Het was voor iedereen erg tricky maar hij reed het beste rondje,” aldus Binotto tegenover het Britse ‘Channel 4’. “We konden het zien op de gps-data. We wisten het maar hij dacht dat het niet goed genoeg ging zijn!”

Volgens de Ferrari-teambaas wacht de rijders na de verregende eerste oefensessie, waardoor er minder data verzameld over de banden werd, een moeilijke keuze om te gaan voor een strategie met één of twee pitstops. Maar bij Ferrari hebben ze ook nog andere zorgen, zo geeft Binotto toe.

Op vrijdag kende Leclerc immers opnieuw problemen met zijn power unit en dat is voor Ferrari een reden tot bezorgdheid waarmee ze richting de race gaan.

“We hebben nieuwe onderdelen en ik hoop dat we deze keer tijdens de race geen problemen zullen hebben maar wat betrouwbaarheid betreft ben je nooit zeker,” aldus Binotto.

“Het is een bezorgdheid voor ons, misschien ook voor de anderen. Het is voor iedereen een bezorgdheid. Het is zeker en vast een belangrijk element, een sleutelelement voor het resultaat.”

“Maar we focussen ons op de race en denken niet aan de betrouwbaarheid, toch niet wat dit raceweekend betreft, hopelijk rijden we in de juiste posities over de finish.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print