“Ferrari had dit seizoen al vijf races kunnen winnen”

Volgens Sebastian Vettel had Ferrari alle vijf de races tot dusver dit seizoen kunnen winnen.

Sebastian Vettel won de openingsrace in Australië en ook de derde race van het seizoen, de GP van Bahrein. Sebastian Vettel finishte de overige drie races telkens als tweede, waardoor de Duitser ook aan de leiding staat van de wk-tussenstand.

Vettel is er echter van overtuigd dat Ferrari over de snelheid beschikte om alle vijf de races te winnen. Het was echter Mercedes dat tijdens de drie overige races met de overwinning aan de haal ging: twee keer Hamilton en één keer Bottas.

“Het belangrijkste is dat we tijdens de vijf races telkens over een goede snelheid beschikten en we hadden ze alle vijf kunnen winnen indien het anders had verlopen, maar dat was niet het geval,” aldus Vettel in Monaco. “Soms ken je wat geluk, soms niet. Er ligt echter nog een lang seizoen voor ons en het is belangrijk om competitief te blijven.”

“We hebben al enkele slechte vrijdagen gekend, en ook moeilijke zaterdagen, maar het is uiteindelijk de race die telt. We beschikken over een sterk pakket, een sterke wagen, en we zijn goed bezig. We maken ons dan ook geen zorgen. Ja, we hadden soms wat meer punten verdiend, maar ik denk dat we voorlopig de punten behaald hebben waar we recht op hadden. We moeten simpelweg beter weten te presteren en ik ben er klaar voor om vooruitgang te boeken en ik kijk dan ook al vooruit.”

Volgens Sebastian Vettel vormt Mercedes ondanks de inhaalbeweging van Ferrari echter nog steeds de referentie.

“We zijn uiteraard erg tevreden dat we zo’n geweldige start van het seizoen al gekend hebben. Nu moeten we er voor zorgen dat we vooraan blijven en dat we niet terugvallen. We bevinden ons op het zelfde niveau als Mercedes, wat overduidelijk veel beter is dan de voorbije jaren,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer